Pestera Meziad si Pestera cu Cristale Farcu

Mai jos gasiti o idee de excursie de o zi la 70 de kilometri distanta de Oradea.

Prima data am vizitat Pestera Meziad, din localitatea Meziad. Se ajunge pana la cateva sute de metri distanta pe un drum asfaltat. Parcam masina si urcam putin pana ajungem la scarile de lemn si vedem si intrarea in pestera.

Pestera Meziad cu un portal imens a fost amenajata in 2012, inainte se vizita pestera cu lanterne in frunte (singura sursa de lumina) . Desi experienta a fost una wow, pot spune ca si acum, cand am vizitat-o a doua oara, pestera nu si-a pierdut farmecul. Acum am avut prilejul sa o vad din alta perspectiva si sa observ mai bine formatiunile create in relieful carstic.

Ghidul o sa va prezinte frumoasa pestera cu stalactitele si stalagmitele de aici. Nu se intra cu grup sub 5 persoane si se plateste taxa de intrare.

De la Pestera Meziad pana la Pestera cu Cristale din Mina Farcu sunt 20 de kilometri.

Vizita pesterii a inceput prin fostele mine unde vedem cateva utilaje folosite in extragerea de bauxita si niste locatari adormiti.😁

In galeriile fostelor mine de bauxita de la Farcu, a fost descoperita Pestera cu Cristale. Aceasta era o pestera inchisa, insa datorita exploatarilor facute a fost descoperita. A fost vandalizata de mineri care au crezut ca aceste cristale sunt valoroase, insa curand au descoperiti ca odata rupte si scoase la lumina acestea se innegresc. Aceasta pestera este unica in Europa, desi este mica, este spectaculoasa. Mai jos gasiti cateva poze care sa va convinga de frumusetea ei.

#ExplorandRomania descoperim ca avem o tara frumoasa! 😍😍😍😍

Daca vi-a placut articolul Share&Like va rog!

Alte locuri de vazut in Judetul Bihor gasiti pe urmatoarele linkuri:

Cascada Boiului

https://explorandromania.blog/2023/10/31/traseu-spre-cascada-boiului-si-pietrele-boiului/

Padis-Glavoi

https://explorandromania.blog/2021/12/19/trasee-usoare-in-zona-padis/

Cascada si Pestera Vadu Crisului

https://explorandromania.blog/2022/02/12/plimbare-in-defileul-crisului-repede/

2 gânduri despre „Pestera Meziad si Pestera cu Cristale Farcu

Lasă un comentariu