Sibiu ❤️ intotdeauna o idee buna

Orasul Sibiu este unul din cele mai frumoase orase ale Romaniei. In 2007 acest oras a fost votat Capitala Culturala Europeana alaturi de Luxemburg.

Acest superb oras medieval din Transilvania este potrivit pentru toata lumea. Puteti sa va relaxati la o terasa in Piata Mare, sa mancati ceva bun la un restaurant sau sa explorati orasul la pas.

Centrul vechi al Sibiului este superb. Mai jos gasiti ce am vizitat noi intr-o zi in acest oras:

😊 Piata Mare

Acesta este cel mai cunoscut loc din Sibiu. Aici putem admira Primaria, Biserica Romano-Catolica Sfanta Treime si Palatul Bruckenthal. De asemenea aici este plin de terase.

😊 Piata Mica

Cu multe cladiri grandioase construite on secole le XIV-XVI. Aici era locul mestesugarilor, marfa era expusa spre vanzare in zonele cu bolte ale cladirilor.

😊 Turnul Sfatului

Turnul Satului este un simbol al orasului Sibiu, iar de sus privelistea asupra orasului este superba. Intrarea se face pe o usa din lateral (vedeti programul afisat). O sa urcati 151 de scari pe o scara in forma de spirala. La penultimul nivel vedem mecanismul ceasului, iar sus ne bucuram de o priveliste wow asupra orasului.

Program de vizitare de Zilnic de la 10:00 pana la 20:00 (vara se deschide de la 08:00)

Taxa de vizitare 2 lei.

😊 Strada Cetatii

Aceasta este ce-a mai frumoasa Strada din Sibiu. Este marginita de vechiul zid. Aici admiram Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor si Muzeul de Istorie.

😊 Catedrala Evanghelica

Aceasta cladire m-a fermecat de cand am intrat. Este o cladire veche si impresionanta construita in stil gotic. Constructia a fost finalizata in anul 1520. Am facut o gramada de poze. Ne-au placut sculpturile, orga imensa si arhitectura aceste cladiri. Si la etaj prezentarea istoriei a fost interesanta.

Iar privelistea din turn a fost woowww, a meritat efortul sa urcam atatea scari.

Aceasta se poate vizita atunci cand nu este slujba. Pretul este de 10 lei pentru catedrala, 10 lei pentru a vedea turnul si 15 lei ambele.

😊 Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este un pod metalic construit in 1859 care leaga Piata Mica de Piata Huet. Aceasta denumire vine din lipsa pilonilor de sustinere.

In Sibiu se mai pot vizita:

  1. Muzeul Astra, cea mai importanta institute etnomuzeala din Romania.
  2. Zoo Sibiu
  3. Muzeul de farmacie
  4. Muzeul de Istorie
  5. Muzeul National Bruckenthal
  6. Muzeul Locomotivelor cu abur

Cateva idei de a petrece timpul in Judetul Sibiu gasiti pe urmatorul link:

3 gânduri despre „Sibiu ❤️ intotdeauna o idee buna

Lasă un comentariu