Explorand Judetul Tulcea

1.Explorati Cheile Dobrogei

Descoperiti peisajul muntilor erodati din Cheile Dobrogei.

Aveti drum asfaltat pe portiunea de chei dintre Cheia si Targusor. Celalalte zone fiind parcurse pe drumuri neasfaltate.

Formatiunile de roci din Cheile Dobrogei sunt printre cele mai vechi din Europa.

2. Descoperiti Delta Dunarii

Delta Dunarii este singura delta din lume declarata Rezervatie a Biosferei in programul UNESCO si se afla la noi in tara (doar o mica parte este in Ucraina).

O excursie cu barca o sa va incante ochii. Puteti sa va bucurati de frumusetea nuferilor, sa admirati pelicanii si sa va plimbati pe canale inguste.

Noi am fost cu barca pe ruta Murighiol – Sfantu Gheorghe, dar aveti de unde alege, cu plecari din Tulcea, Murighiol etc.

3. Mergeti pe o plaja mai putin cunoscuta

Nu ma asteptam ca plaja de la Sfantu Gheorghe sa fie atat de linistita si placuta. De cum am ajuns m-a fermecat cu nisipul ei fin, cu apa albastra si cu plaja intinsa. Plaja are doua restaurante, sunt sezlonguri de inchiriat, iar daca preferati sa stati pe patura aveti spatiu suficient. Poza este din luna August la cateva sute de metri de cele doua restaurante.

Alte plaje la fel de libere in zona sunt Gura Portitei si Plaja Pelisor.

4. Vizitati Cetatea Enisala

Cetatea medievala Enisala se afla pe Dealul Gras, avand in Est Lacul Razim iar la vest Lacul Babadag . Aceasta a fost construita in secolul XIII si este bine pastrata, fiind o atractie importanta in zona. Peisajul de la cetate este superb.

5. Faceti o drumetie in Muntii Macinului

Noi am facut circuitul Culmea Pricopanului pornind din localitatea Macin. (Coordonate GPS 45°14’46.0″N 28°11’01.5″E)

Muntii Macinului sunt printre cei mai vechi munti din Europa, desi cu inaltimi mici, peisajul montan puternic erodat ii face unici.

Initial am vrut sa facem traseul Culmea Pricopanului, am pornit de la manastire, am trecut pe langa Izvorul Fantana de Leac, am urcat pe Vf Vraju, am vazut Sfinxul Dobrogean (era sa il ratam, e mai vizibil din celalalt sens) si de aici am admirat frumusetea locului de pe drumul forestier, renuntand sa mergem pe varfuri deoarece era foarte cald (era o dupa-masa din luna August).

Am vazut si broasca testoasa dobrogeana. Dupa ce am admirat de jos Culmea Pricopanului am intrat pe traseul principal, am trecut de cariera si am ajuns la masina.

Actualizare: Din pacate Sfinxul Dobrogean s-a prabusit la finalul anului 2023.

Daca vi-a placut Share&Like va rog!

Explorand Romania descoperim ca avem o tara frumoasa!

2 gânduri despre „Explorand Judetul Tulcea

Lasă un comentariu