Sighisoara – Cetate Medievala + case colorate

Sighisoara este un superb oras din Judetul Mures. Casele colorate, istoria locului, cladirile impunatoare si ulitele pietruite au un farmec aparte.

De departe, simbolul cel mai important al Sighisoarei este Turnul cu Ceas. De asemenea aici gasiti casa in care s-a nascut Vlad Dracu.

Sunt multe locuri de bifat in Sighisoara, dar eu va recomand sa va lasati purtati de val, plimbati-va pe stradutele pietruite din cetate, admirati frumoasele case, visati la timpul de glorie al cetatii, la timpuri de mult apuse…

Bunastarea cetatenilor cetatii si prosperitatea sasilor se reflecta in maretia bisericii din varful dealului, al caselor impunatoare si al turnurilor care protejau cetatea.

Sighișoara este din 1999 inscrisa in Patrimoniul UNESCO. Orasul se mandreste cu o cetate medievala locuita si in prezent. In Europa au ramas putine cetati locuite. Cetatea Sighisoara este protejata de un zid. Acesta a fost construit prin secolul al XIV-lea pentru a proteja orasul de atacurile turcilor. Pe langa ziduri s-au construit si 14 turnuri de aparare. O parte din ele au fost distruse de-a lungul timpului.

Obiective turistice de bifat in Sighisoara:

🙂 Turnul cu Ceas

Turnul cu ceas se afla la intrarea in cetate si este simbolul Cetatii Sighisoara.

🙂 Turnul Fierarilor

🙂 Turnul Cositorilor

🙂 Scara acoperita

🙂 Biserica Evanghelica din Deal

Biserica din Deal este o biserica evangelica construita de sasi in anul 1345 avand la baza o capela romanica din anul 1200. A suferit de-a lungul timpului mai multe modificari.

Marimea bisericii indica bunastarea si prosperitatea locuitorilor.

La inceput aceasta a fost o biserica catolica.

Pentru comunitatea de sasi credinta si educatia erau foarte importante, din acest motiv in apropierea bisericii era construita si scoala.

Pretul de intrare este de 10 lei (2023). Orar de vizitare Marti-Duminica 10:00-17:00.

🙂 Turnul Franghierilor

🙂 Turnul Macelarilor

🙂 Turnul Cojocarilor

🙂 Turnul Croitorilor

🙂 Turnul Cizmarilor

🙂 Primaria Sighisoarei

🙂 Biserica Manastirii

🙂 Casa lui Vlad Dracu

🙂 Casa cu Cerb

😉 Multe case colorate

😉 Poteci pietruite

😉 Strada umbrelelor care este afara din cetate.

Orasul este de-a dreptul fermecator. Merita sa va rataciti pe strazile cetatii si cu siguranta o sa gasiti si alte cladiri interesante.

Prin Sighisoara trece si faimosul traseu Via Transilvanica. Daca va doriti o plimbare prin natura va recomand Platoul Breite faimos pentru stejarii seculari. Mai multe detalii despre drumetia noastra gasiti pe urmatorul link:

Intr-o carticica draguta cumparata ca suvenir Legende si istorioare din Transilvania – Laura Jiga Iliescu, Costica Onuta, Constanta, editura Mioritics, 2017 am gasit urmatoarea legenda cu privire la Turnul cu Ceas din Sighisoara:

Noi am vizitat in apropiere de Sighisoara am vizitat cateva Biserici fortificate inscrise in Patrimoniul Unesco.

Mai multe detalii gasiti pe urmatoarele linkuri:

https://explorandromania.blog/2023/12/01/biserica-fortificata-biertan-si-biserica-fortificata-alma-vii/

https://explorandromania.blog/2023/04/23/viscri-satul-ca-altadata/

Daca vi-a placut articolul Like&Share va rog.

Explorand Romania descoperim ca avem o tara frumoasa!

4 gânduri despre „Sighisoara – Cetate Medievala + case colorate

Lasă un comentariu