3 drumetii usoare si spectaculoase din Judetul Caras-Severin

In Judetul Caras-Severin gasim multe locuri superbe care merita vazute. Mai jos va prezint 3 trasee usoare care merita facute daca va place natura:

1. Pastravaria Bei, Lacul Ochiul Beiului si Cascada Beusnita

Unul din cele mai spectaculoase si usoare trasee facute de noi este cel din Parcul National Cheile Nerei-Beusnita care ne conduce spre Lacul Ochiul Beiului si Cascada Beusnita.

Din localitatea Potoc se merge spre Podul Bei unde se plateste o taxa modica de intrare in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita.  De aici se poate continua pe jos sau cu masina pe un drum forestier pana la pastravarie. Drumul este practicabil cu o masina cu garda mai inalta fara probleme. Prima cascada este inainte de pastravarie pe partea dreapta. Este pancarda, dar daca sunt masini parcate riscati sa nu o vedeti.

Cascada La Vaioaga este superba. Coborarea pana la ea este putin abrupta, dar cu siguranta merita efortul. Este aproape de drum.

Continuati pe drumul forestier pana la pastravarie unde parcati masina.

Urmati indicatorul spre Cascada Beusnita. Timpul indicat pe pancarda este de o ora.

Dupa jumatate de ora de drumetie prin padure ajungeti la prima cascada: Beusnita Mica. Aceasta se formeaza la confluenta Beusnitei cu Bei.

Frumusetea acestei cascade este data de treptele de tuf calcaros.

Imediat ajungeti la Lacul Ochiul Beiului care este foarte aproape de cascada.

Lacul Ochiul Beiului are o culoare fascinanta de albastru. Este un lac de dolina, cu diametrul de 15 metri si adancime maxima de 3.6 metri. Acesta nu ingheata niciodata datorita izbucului care il alimenteaza in permanenta.

Legenda spune ca pe vremea cand Banatul era sub stapanire otomana, un bogat bei cu ochi albastri s-a indragostit pe loc cand a vazut o frumoasa fata de valah care era cu oile la pascut. Dragostea celor doi tineri nu a fost aprobata de tatal printului turc, care a trimis slugile sa omoare frumoasa pastorita. Luptand pentru dragostea sa, tanarul bei si-a pierdut un ochi, iar lacrimile sale au format un izvor.

Langa lac este un indicator spre Cascada Beusnita. Potrivit acestuia mai sunt de parcurs 25 minute pana la aceasta.

Cascada Beusnita este o cascada de travertin este superba. Legenda Beiului spune ca apele cascadei sunt voalul de mireasa al pastoritei care cobora pe apele inspumate pentru a se intalni in nemurire cu lacrimile iubitului sau.

Dupa aceasta cascada mai sunt doua, dar traseul nu este marcat.

Traseul este unul usor, fiind recomandat pentru toate varstele. Durata totala a traseului este de aproximativ 2 ore – 2 ore si jumatate cu tot cu pauze.

Pont: primavara debitul apelor fac cascadele mai spectaculoase.

2. Podul Bei – Tunele – Sasca Montana

Traseul spre Tunelele Romane incepe de la Podul Bei. Foarte aproape de Podul Bei intalniti si primele tunele. Pe traseu aveti ocazia sa admirati Nera, sa traversati sapte tunele si sa traversati pe o portiune destul de ingusta, sculptata in stanca (sunt si lanturi pentru a va sustine) unde peisajul este spectaculos si asemanator cu peisajul de pe traseul Cheile Nerei.

Dupa aceasta zona in scurt timp se termina zona numita La Tunele. De aici in  25 de minute ajungeti la Sasca Romana (la finalul acestui traseu se afla puntea suspendata peste Nera, un loc tare fotogenic).

Durata traseu dus – intors aproximativ 2 ore.

3. Sasca Romana – Cheile Susarei – Cascada Susara

Cheile Susarei si Cascada Susarei merita vizitate, desi nu sunt atat de promovate.

Traseul porneste de la iesirea din Sasca Montana pe o poteca prin padurea deasa pe firul de apa.

Intrarea pe traseu este usor de gasit deoarece este un indicator spre aceasta, durata de parcurgere pe sens fiind de 45 minute.

Traseul este unul usor, prin padurea de foioase, potrivit si in zilele caniculare.

Pana la cascada veti trece pe langa Cabana Susara si v-a trebui sa traversati o portiune din chei folosind lanturile (dar nu va faceti griji, apa este mica, cam pana la glezne).

De la Cheile Susarei mai mergeti cateva minute pana la Cascada Susara care este finalul traseului.

Judetul Caras-Severin este plin de obiective turistice care merita vazute.

Voi ce ati vazut in Judetul Caras-Severin?

Daca ai gasit informatii utile in articol Share&Like pentru a ajunge si la prietenii tai.

Explorand Romania descoperim ca avem o tara frumoasa!

Lasă un comentariu