Valea Cernei

Parcul Dendrologic Valea Cernei este bogat in obiective turistice. Cheile Corcoaia si Cascada Vanturatoarea sunt doar doua locuri superbe de vazut pe Valea Cernei.

Daca va place natura cu siguranta veti aprecia frumusetea zonei. Mai jos cateva obiective turistice de vazut:

Cheile Corcoaia

Pentru a le vizita nu este nevoie sa de puneti un efort deosebit, fiind potrivite pentru orice turist care aprecieaza natura. Desi au o lungime mica, acestea impresioneaza prin adancimea cheilor.

Unde sunt? De la Baile Herculane mergeti spre Barajul Lacul Cerna aproximativ 40 de kilometri. Drumul este pavat cu beton, deci viteza de deplasare nu este foarte mare. Dupa Cerna Sat inainte de pensiunea Perla Cernei este un panou de informare. Aici parcati masina si mergeti pe scarile amenajate. Atentie ca aluneca. Dupa nici doua minute vedeti peisajul impresionant al cheilor. Pe langa ca sunt spectaculoase, sunt si accesibile tuturor (nu trebuie sa mergeti ore pe jos ca sa le vedeti ex Cheile Nerei, Cheile Galbenei etc).

Cheile Tasnei

La doar 16 km. de Baile Herculane se porneste spre Cheile Tasnei. Treceti de Lacul Prisaca si parcati langa Pensiunea Dumbrava. Prima parte a traseului este mai dificila datorita diferentei de nivel (dar cam asa sunt toate traseele din zona). Durata totala a traseul este de 3 ore (aproximativ 1 ora si 30 de minute pe sens). Cand am ajuns la Cheile Tasnei ne-am simtit ca in filmul Avatar. Stancile inalte acoperite cu putini pini negri sunt impunatoare si impresionante. De aici puteti sa continuati traseul mai departe spre Moara Dracului.

Cascada Vanturatoarea

La 15 km de Baile Herculane incepe traseul spre Cascada Vanturatoarea. Treceti de Lacul Prisaca si opriti masina la podul care traverseaza Cerna chiar dupa lac. Traseul spre cascada este o urcare continua, cam de 40 de minute, dar cu siguranta a meritat efortul. Cascada este formata pe o stanca inalta.

Cascada Fecioara Maria

Se porneste de la podul peste Cerna (la 15 km de Baile Herculane, dupa Lacul Prisaca), unde incepe traseul spre Cascada Vanturatoarea. Dar in loc sa urcati, faceti stanga mergand pe drumul forestier, pe malul opus al lacului fata de drumul asfaltat. Mergeti cam 3 kilometri. Traseul este lejer. Se merge pe drumul forestier pana la cascada, deci nu exista pericolul sa va rataciti. Traseul este marcat.

Grota Haiducilor

Grota Haiducilor este la doar cateva minute de drum, In spate la Hotelul Roman. Cararea pana la aceasta este amenajata fiind mai multe portiuni cu scari. Pestera are trei portaluri pe unde intra lumina, doua sali, din cele trei, sunt luminate natural.

Cheile Feregari

Se porneste de pe drumul ocolitor al statiunii, traseul este cam de o ora. Desi este o urcare continua nu a fost exagerat de solicitant. La intrarea pe traseu nu este indicator, lasati masina unde va indica Google Maps. Treceti pe langa casele de romi si continuati urcarea. Dupa aproximativ 20 minute veti gasi indicator spre chei. De aici continuam urcarea, admiram pinii negri si ne bucuram de frumusetea peisajelor. Aceste chei sunt cuprinse si in circuitul Domogledului.

Lacul Prisaca

Este un lac de acumulare inconjurat de munti, pe Cerna situat la 10 kilometri de Baile Herculane.

Zona este bogata in trasee turistice marcate. Cu siguranta ne vom intoarce! Imi doresc data viitoare sa urc la satele izolate din munti, unde singura cale de acces este o scara de lemn.

Pe linkul de mai jos gasiti peste 30 de locuri de vizitat in Banatul Montan:

https://explorandromania.blog/2023/07/08/obiective-turistice-in-banatul-montan/

Daca vi-a placut articolul Share&Like va rog!

#ExplorandRomania descoperim ca avem o tara frumoasa!

6 gânduri despre „Valea Cernei

      1. Am avut in plan sa mergem, dar din ceea ce am inteles la momentul respectiv starea drumului era foarte rea. Anul acesta vrem sa mergem din nou in zona Valea Cernei. Poate vom merge acum. Multe calatorii reusite va doresc!

        Apreciază

Lasă un comentariu