Top 7 trasee usoare si spectaculoase in Muntii Apuseni

Muntii Apuseni sunt spectaculosi si ideali pentru a porni in drumetii usoare. Mai jos va prezint 7 trasee usoare, ideale daca nu aveti experienta intr-ale drumetiilor, dar iubiti natura si va doriti sa o explorati. Toate traseele prezentate mai jos sunt marcate si circulate, deci nu ar trebui sa va puna in dificultate.

1. Cheile Turzii

Cheile sunt spectaculoase si usor de parcurs. Noi le-am parcurs in 2 ore si jumatate cu multe pauze pentru a admira natura.

Noi am pornit pe traseu dinspre Turda. Am lasat masina in parcare si am pornit la drum. Varianta usoara de parcurs a cheilor este cea pe langa cursul apei, traseu marcat cu cruce rosie. Nu trebuie sa va faceti griji pentru intalniri cu animalele salbatice, acest traseu este foarte circulat, slabe sanse sa fiti singuri pe traseu. Chiar si in luna Decembrie cand am fost noi ne-am intalnit cu mai multe persoane dornice sa exploreze natura.

Pe urmatorul link gasiti mai multe informaatii despre drumetia noastra:

2. Cascada Valul Miresei

Unde este Cascada Valul Miresei? In apropiere de localitatea Rachitele (si nu departe de Huedin, Judetul Cluj). In Rachitele veti vedea indicator spre cascada, iar inainte cu aproximativ 2 km se lasa masina in parcare, urmand o plimbare la pas pe drum forestier prin Cheile Vaii Stanciului.

Pe urmatorul link gasiti cascadele vazute de noi in Muntii Apuseni:

3. Poiana Ponorului

Poiana Ponor este ireal de frumoasa. Unde este? In Muntii Apuseni bineinteles. Se ajunge usor in Poiana Ponor din Glavoi sau din Padis (Judetul Bihor).

Din Glavoi urcati spre Padis aproximativ 30 de minute. Poiana Ponor este o depresiune inconjurata de culmi inalte si impadurite. O particularitate a acestei poieni este cursul de apa care dispare, de aici si denumirea ei.

In zona Padis-Glavoi gasiti o multime de trasee usoare. Pe urmatorul link gasiti mai multe trasee usoare si spectaculoase de vazut in Muntii Apuseni:

4. Cascada Boiului

O drumetie usoara pana la Cascada Boiului cu siguranta merita luata in considerare. In localitatea Lorau din Judetul Bihor traversam podul peste Crisul Repede unde si lasam masina. De aici pana la cascada faceti o plimbare prin padurea de foioase de aproximativ 45 de minute. In mare parte traseul duce pe drum forestier, doar ultima parte fiind o idee mai grea si va duce pe langa cursul de apa.

Mai multe detalii despre drumetia noastra gasiti pe urmatorul link:

5. Cascada Patrahaitesti

De pe DN 75 din apropiere de Arieseni urmati indicatorul spre Cascada Patrahaitesti pe un drum forestier aproximativ 5 km. Lasati masina in apropiere de Patrahaitesti si de aici continuati o drumetie pitoreasca de aproximativ 45 de minute pana la cascada.

Mai multe locuri de vizitat in apropiere de Arieseni gasiti pe linkul urmator:

6. Cascada Varciorog

Cascada Varciorog este situata in apropiere de Arieseni intr-o superba padure de conifere. Pentru a ajunge la ea aveti de mers aproximativ 3 km pe un drum forestier, ultima parte fiind un mic mai solicitanta.

7. Cascada Vadu Crisului

La aproximativ 50 de kilometri de Oradea, in apropiere de drumul national ce leaga Oradea – Cluj se afla localitatea Vadu Crisului. Aici puteti sa va bucurati de frumusetea Crisului Repede care traverseaza Muntii Padurea Craiului.

Timpul de parcurgere al traseului este de doua ore si jumatate. In aceasta drumetie usoaraa presarata cu cateva urcusuri lejere si coborasuri am admirat Cascada Vadu Crisului, Pestera Vadu Crisului, Pestera Poarta Zmeului si ne-am bucurat de peisajele spectaculoase din Defileul Crisului Repede.

Se plateste taxa de intrare in Pestera Vadu Crisului. Aceasta este inchisa pe perioada iernii.

Mai multe detaalii despre aceasta drumetie parcursa de noi gasiti pe urmatorul link:

Mai sus vi-am prezentat doar o parte din traseele Muntilor Apuseni. Lista ramane deschisa. Mereu m-au fascinat acesti munti pe care incesc sa ii vizitez anual.

Pe urmatorul link gasiti alte 7 trasee usoare in Muntii Apuseni:

https://explorandromania.blog/2024/03/30/7-trasee-usoare-si-spectaculoase-de-facut-in-muntii-apuseni-partea-a-doua/

Chiar daca drumetiile prezentate mai sus sunt usoare va recomand sa va echipati corespunzator pentru o drumetie pe munte.

Voi ce locuri frumoase ati vazut in Muntii Apuseni?

Daca vi-a placut articolul Like&Share va rog!

Explorand Romania descoperim ca avem o tara frumoasa!

8 gânduri despre „Top 7 trasee usoare si spectaculoase in Muntii Apuseni

Lasă un comentariu